google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сблъсъкът между Ливърпул и Реал Мадрид на "Стад дьо Франс" в събота вечер ще определи новият носител на Шампионска лига

Сен Дени във Франция ще посрещне последния мач от европейския футболен сезон 2021/22 в събота вечер, когато носителят на двете купи на АНглия Ливърпул се изправи срещу шампиона на Ла Лига Реал Мадрид във финала на Шампионската лига.

Това беше дълго и трудно пътуване до това забележително събитие и за двата отбора. Ливърпул изигра всеки възможен мач през сезона, тъй като са стигнали до три финала за купата, като вече са спечелили два, а също така бяха много близо до Манчестър Сити в надпреварата за титлата във Висшата лига. Хората на Юрген Клоп преодоляха групата на смъртта в ШЛ, включваща Атлетико Мадрид, Милан и Порто, за да стигнат до елиминационните фази, където елиминираха Интер, Бенфика и Виляреал.

Що се отнася до Реал Мадрид, те спечелиха титлата в Ла Лига няколко кръга преди края на сезона. “Лос Бланкос” бяха на ръба на елиминиране от Европа многократно, само за да покажат огромен дух и да си проправят път към финалите на състезанието. След като оглавиха групата си, включваща Шериф Тираспол, Шахтьор Донецк и Интер, Реал Мадрид се изправи срещу ПСЖ на осминафиналите. След като загубиха първия мач във Франция, те направиха обрат, за да ги елиминират, преди да отстранят настоящия носител на трофея Челси във вълнуващ четвъртфинален сблъсък. Но най-големият им триумф дойде на полуфиналите, когато те направиха фамозен обрат с два гола в края, за да отстранят Манчестър Сити.

На финала Реал Мадрид ще се изправи срещу друг английски отбор. В inbet.com спортни залози предимството да спечели финала е за Ливърпул. Ливърпул влиза в мача след 18 мача без загуба във всички състезания. Междувременно Реал Мадрид загуби четири от последните си 15 мача във всички турнири. Въпреки това, моментната форма ще има малко значение, когато се чуе първия съдийски сигнал на “Стад дьо Франс” в събота вечер.