google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Манчестър Юнайтед е изправен пред силна конкуренция на големия си съперник Ливърпул в надпреварата за подписа на защитника Давид Кармо от Брага

Според информация на португалското издание A Bola, Ливърпул се е включил в битката за подписа на централния защитник Давид Кармо. Шампионите на Висшата лига са готови да се борят с Манчестър Юнайтед и Лестър Сити в преследването на 21-годишния футболист, който има освобождаваща клауза на стойност 40 милиона евро в договора си с португалския Брага.

Давид Кармо се присъедини към Брага на 16-годишна възраст и направи огромни крачки в академията на клуба, преди да направи пробив в първия отбор през 2019 г. Едва през втората половина на сезон 2019/20 Кармо най-накрая успя да се утвърди като титуляр за португалския тим. През този сезон Кармо привлече интереса на най-големите клубове в Англия, след като 21-годишният играч пропусна само два мача на Брага и играе много силно.

Неговият прогрес се очакваше рано или късно да привлече вниманието на някои от най-големите клубове в Европа, а ето че гигантите от Висшата лига Манчестър Юнайтед и Ливърпул са го забелязали. В действителност, Манчестър Юнайтед има голям интерес да вземе Кармо през зимата, тъй като треньорът на тима Оле Гунар Солскяер е в търсене на централен защитник с ляв крак. Като цяло желанието за укрепване на отбраната има смисъл, тъй като скорошната контузия на Виктор Линделоф предизвика проблеми, но пък Ерик Байи се включи много силно като партньор на Хари Магуайър в центъра на защитата срещу Астън Вила.

Ливърпул също е в търсене на централен защитник откакто Джо Гомес се присъедини към Върджил ван Дайк в лазарета, като дуото ще пропусне останалата част от сезон 2020/21. Тъй като Жоел Матип също е обезпокоен от проблеми с контузии в последната година или нещо повече, Юрген Клоп остава с импровизиран централен защитник в лицето на Фабиньо, освен младежите Нат Филипс и Рис Уилямс като единствените възможности на негово разположение.

Според информациите в медиите, Ливърпул ще привлече централен защитник през януари, а Давид Кармо е отлична опция за шампионите на Англия, като те ще се борят с Манчестър Юнайтед за подписа на футболиста.