Ливърпул записа първи успех в контролите след триумф над Палас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул продължи предсезонната си кампания, като победи Кристъл Палас с 2:0

Ливърпул спечели първата си предсезонна победа, след като победи Кристъл Палас с 2:0. Джордан Хендерсън откри резултата за “червените” през първото полувреме, докато Салах преодоля Висенте Гуаита през втората част.

Над 50 000 зрители присъстваха на стадиона в Сингапур, за да гледат мача между съперниците от Висшата лига. Ливърпул бе без някои основни играчи – Алисон Бекер, Джо Гомес и Диого Жота не бяха на разположение на Клоп. На вратата застана Адриан, а пред него действаха Милнър, Цимикас, Конате и Матип. В халфовата линия Клоп заложи на Хендерсън, Джоунс и Елиът, докато в нападение стартираха Фирмино, Диас и Чембърлейн.

Ливърпул стартира силно срещата. В 12-ата минута мърсисайдци откриха резултата. Харви Елиът пусна хитър пас към Джордан Хендерсън, който прати топката в ъгъла на вратата за 1:0.

В 22-рата минута Гуаита изби удар на Фирмино и авансът на Ливърпул остана от един гол. Малко след това Окслейд-Чембърлейн направи сериозен пропуск. В 39-ата минута Матета от Палас шутира в аут.

В началото на втората част Мохамед Салах, който се появи от пейката, удвои аванса на “червените”. Малко след това Нунес направи пропуск. В 54-ата минута “орлите” създадоха ситуация пред вратата на съперника, но отбраната на Ливърпул се справи.

В средата на втората част Висенте Гуаита направи добри намеси при удари на Карвальо и Ван Дайк. В края на срещата пък младокът Мортън пропусна да отбележи трети гол за вицешампиона на Англия.