Liverpool Echo: Ливърпул се разбра с Престън за Бен Дейвис
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените ще платят 2 милиона паунда, а в Престън ще премине Ван ден Берг

Английският шампион Ливърпул е постигнал споразумение за закупуването на бранителя на Престън Норт Енд Бен Дейвис срещу 2 милиона паунда, съобщава Liverpool Echo.

След проведените през уикенда разговори между клуба от “Анфийлд” и представителя на Чемпиъншип се е стигнало до договореност за сумата, както и за трансфера на защитника Сеп ван ден Берг в обратната посока.

Договорът на Дейвис с Престън изтичаше след края на сезона, като именно с това се обяснява и ниската трансферна цена. Английският бранител записа 19 мача за Норт Енд през този сезон.

Ливърпул изпитва болезнена нужда от централен бранител, тъй като цели четирима играчи на този пост не са на разположенние на мениджъра Юрген Клоп.

Върджил ван Дайк и Джо Гомес са трайно контузени, а с травми в момента също са Жоел Матип и дефанзивният халф Фабиньо, който умело запълваше появилата се дупка.

В последните два мача – победи с по 3:1 при визитите на лондонските Тотнъм и Уест Хям, Клоп се доверяваше на капитана Джордан Хендерсън и Нат Филипс в сърцето на отбраната.

Liverpool Echo съобщава, че Червените ще опитат да включат Дейвис в тимовия си лист за предстоящата в сряда визита на “Анфийлд” на Брайтън в среща от Висшата лига. В неделя пък край Мърси ще акостира водачът във временното класиране Манчестър Сити.