Локо Пд излъга Словачко на “Лаута” с гол в последната минута
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Петър Витанов донесе ценния аванс на "черно-белите" преди реванша в Чехия

Локомотив Пловдив записа минимална победа с 1:0 над Словачко в първия мач от втория предварителен кръг от Лига на конференциите. Единственото попадение в срещата на „Лаута“ падна в 89-ата минута, а негов автор бе Петър Витанов. Реваншът в Чехия е на 29 юли.

През първото полувреме играта бе равностойна, но гостите имаха по-добри възможности да открият резултата.

Локомотив започна по-офанзивно след първия съдийски сигнал, но без да съумее да застраши вратата на чехите.

В 14-ата Олексей Биков отправи неточен изстрел извън границата на наказателното поле.

Локо Пд излъга Словачко на "Лаута" с гол в последната минута 1

Минута по-късно след изпълнение на тъч, Конър Руан отклони с глава в опит да избие, вратарят Пиргов не се намеси по най-добрия начин и топката се насочи към играч на Словачко, все пак отбраната на „черно-белите“ успя да изчисти преди футболист на гостуващия тим да нанесе удар.

Добра атака на домакините в средата на полувремето завърши със слаб удар на Салинас, който не затрудни Нгуен.

Най-чистото положение за първата част бе на сметката на Словачко. В 35-ата Холцер беше изведен сам срещу Пиргов, но вратарят на Локомотив излезе и скъси ъгъла, като успя с тяло да избие удара.

Локо Пд излъга Словачко на "Лаута" с гол в последната минута 2

Пет по-късно Калабишка отправи опасен диагонален удар отляво, но за щастие на „смърфовете“ топката мина покрай гредата.

Вярната „черно-бяла“ публика, която не спря да подкрепя своите любимци през първите 45 минути на срещата, продължи да вдъхновява „железничарите“ и след почивката.

Локо Пд излъга Словачко на "Лаута" с гол в последната минута 3

В 52-ата минута Димитър Илиев комбинира технично с пета с Руан, той изведе отляво Минчев, който обаче от добра позиция прати покрай левия страничен стълб.

В 65-ата капитанът Илиев подаде на Салинас, той прати към Руан, англичанинът пробва удар от малък ъгъл, при който вратарят на Словачко изби в корнер.

В 75-ата главният рефер Карим Абед излезе от терена и стана ясно, че е получил контузия и няма да може да довърши срещата. В последния четвърт час на терена се появи четвъртият рефер Ерик Вателие.

Опасно разбъркване в полето на Локомотив в 83-ата доведе до сериозно напрежение, но отбраната на „черно-белите“ се справи с опасността.

В 89-ата минута „черно-белите“ направиха многоходова атака, която завърши с удар на Минчев, който бе блокиран. Топката отиде в Петър Витанов, който от воле прати в мрежата на гостите за 1:0.

Реферът даде 8 минути продължение, а във втората минута гостите направиха пропуск пред вратата на Локомотив.

“Смърфовете” запазиха преднината си преди реванша в Чехия, който е след седмица.

Стартови състави:

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Артур Крачун, Олексей Биков, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Николай Николаев, Конър Руан, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев; 

Словачко: Нгуен, Калабишка, Кадлец, Хофман, Рейнберк, Хавлик, Даничек, Садилек, Холцер, Сисилия, Навратил;