Локо (Пловдив) пребори Хебър и сложи край на серията без успех
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Смърфовете" победиха с 2:1 в последния им мач преди паузата

Локомотив Пловдив постигна ценен успех с 2:1 над Хебър в мача им от 18-ия кръг на efbet Лига. “Смърфовете” трябваше на два пъти да повеждат в резултата, за да стигнат до трите точки, които ги пратиха в топ 5. Това беше първа победа за пловдивчани от 17-ти октомври насам.

След 15 минути игра Хамдиев се измъкна зад гърба на Матеус да Силва и се озова на чиста позиция в наказателното поле, но бранителят в черно и бяло навакса изоставането си и на два пъти блокира ударите му от малък ъгъл.

В 30-ата минута силните минути за гостите дадоха резултат и те поведоха. С дълго подаване в предни позиции беше намерен Евандро, а той технично с едно докосване отклони към Ивайло Димитров. Нападателят стреля от дъгата на наказателното поле и матира Дебърлиев за 1:0.

Минутка преди почивката Локо Пловдив можеше да удвои аванса си след като получиха пряк свободен удар от добра позиция. Топката беше заложена в близост до десния ъгъл на наказателното поле, а от там Карагарен стреля много опасно, но уцели гредата.

В 52-рата минута Арсенио Валпорт проби и опита удар по диагонала, който беше неточен, а само три минути по-късно Хебър възстанови равенството. Венсан Марсел беше изведен с дълго подаване, овладя и пусна остър пас към Ивайло Михайлов, който просто изчака топката да стигне до него и вкара за 1:1.

Само десет минути по-късно гостите отново поведоха в резултата. Бабакар Дион стреля от границата на наказателното, Дебърлиев се намеси, но атаката продължи. Джовани преодоля двама противници и стреля. Получи се коварен рикошет, който заблуди вратаря на Хебър и той сам я прати в мрежата си за 1:2.

Така Локо Пловдив вече е пети с 30 точки, докато Хебър остана 15-ти с едва 12 пункта.