Локо София надви Спартак във Варна за първа победа през 2023 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Антонио Вутов и Юлиан Ненов донесоха трите точки на "железничарите"

Локомотив София постигна първа победа за 2023 г. в efbet Лига, след като надви Спартак Варна с 2:1 в двубой от 23-ия кръг на efbet Лига.

Столичният тим стигна до успеха в морската ни столица с попадения на Антонио Вутов и Юли Ненов. Попадението за Спартак Варна бе дело на Румен Руменов. С това поражение домакините останаха твърдо на дъното в класирането с актив от 12 точки, докато Локо София има 31 пункта и е спокоен за 9-ата си позиция в таблицата.

Първото полувреме на срещата бе много динамично и предложи две попадения. Антонио Вутов откри е 4-ата минута, като с асистенция за гола са отличи Станислав Костов.

Авансът на гостите обаче бе заличен в 9-ата минута. Румен Руменов вкара от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Юлиан Ненов при удар на Иван Йорденов.

Пет минути преди края на първото полвуреме домакините имаха добър шанс за обрат. Александър Беолусов центрира в пеналта на Локо София, където Микелс отправи удар с глава от 7-8 метра, но в аут.

В началото на второто полувреме Локо София поведе в резултата. Юлиан Ненов получи подарък от Евандро и с прецизен удар вкара във вратата на “соколите” – 1:2.

Спартак Варна бе активен в следващите минути, но при нападенията на тима на Димитър Димитров липсваше класа. Последният пас почти винаги бе неточен и в крайна сметка варненци не успяха да стигнат до равенство.