Локо София подсигури мястото си в елита с реми срещу Ботев Враца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червено-черните" взеха важна точка във Враца

Отборите на Ботев Враца и Локомотив София завършиха наравно 1:1 в двубой от долната четворка на втората осмица, където се води битката за спасение. Точката гарантира почти сигурно оцеляване на гостите, тъй като само Царско село може да ги измести от 12-ото място при условие, че “Царете” спечелят всичките си мачове до края на сезона.

Локомотив София поведе в резултата в 18-ата минута с попадение на Димитър Митков. Бившият нападател на Лудогорец вкара първия си гол за сезона след отлично подаване на Октавио.

Ботев Враца успя да отговори на съперника още преди почивката. Диего Фераресо изравни резултата след асистенция на Мохамед Бентахар – 1:1.

В заключителните минути на първата част вратарят на домакините Краси Костов направи отлично спасяване при удар на Митков с глава, като по този начин двата тима се прибраха на почивка при резултат 1:1.

Четири минути след подновяването на играта Костов отново трябваше да се намесва. Вратарят на домакините за втори път разочарова Митков, като успя да спаси неговия удар с крак.

В 63-ата минута Краси Костов направи ново спасяване – този път той отрази удар на Божидар Кацаров. Локо София продължи да бъде по-активният отбор и търсеше второ попадение. Все пак трети гол на стадион “Христо Ботев” не падна и двата отбора поделиха по една точка.

Ботев Враца остана на 13-ото място с актив от 24 точки, като има шест по-малко от 12-ия Локо София и няма как да се спаси директно при два оставащи мача до края на сезона.