Локомотив Пд се върна на победния път с труден успех над Ботев Враца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Локомотив Пловдив записа първи успех в efbet Лига за сезон 2020/21, след като надигра Ботев Враца с 2:1 в мач от втория кръг на шампионата. Попаденията за “черно-белите” отбелязаха Бирсент Карагарен и Лукас Салинас, а точен за гостите от Враца бе Валери Домовчийски от дузпа.

Срещата бе под номер 250 за капитана на домакините Димитър Илиев. преди нейното начало той бе награден с букет от легендата на Локо Пловдив и българския футбол Христо Бонев.

Мачът на “Лаута” започна с по-добра игра на домакините. В 8-ата минута ‘смърфовете’ откриха резултата. Бирсент Карагарен напредна в наказателното поле на съперника и се озова сам срещу вратаря на гостите, като с прецизен удар прати топката в ъгъла на вратата за 1:0.

Четири минути след това Митко Илиев можеше да вкара второ попадение, но вратарят на гостите се намеси чудесно. В 19-ата минута пък Петър Атанасов пропусна отличен шанс за Ботев. В 28-ата минута врачани стигнаха до равенство, след като Салинас спъна Даниел Генов в наказателното поле и гостите получиха дузпа. Зад топката застана Валери Домовчийски, който не сгреши за 1:1.

В 34-ата минута на срещата Ботев Враца можеше да направи пълен обрат, но Петър Атанасов пропусна да се разпише на празна врата. След този пропуск играта се успокои и до края на полувремето нямаше други голови положения.

Осем минути след подновяването на играта “смърфовете” зарадваха своите фенове с втори гол. Страхотен пробив направи Анте Аралица вдясно на нападението на домакините, след което пусна отличен пас за Лукас Салинас, който засече топката и я прати неспасяемо в мрежата на Краси Костов – 2:1.

Възпитаниците на Бруно Акрапович продължиха да бъдат по-добри и в следващите минути. Карагарен направи страхотен пробив и се справи с няколко футболисти на Ботев Враца, но бе спрян преди да отправи изстрел.

Четири минути преди края на двубоя гостите останаха с човек по-малко. Аласан Н’Диайе получи втори жълт картон за оспорване на съдийско решение и остави своите съотборници с човек по-малко. Гостите нямаха сили за изравнителен гол и си тръгнаха победени от стадион “Локомотив”.