Льов: “Знам, че има план за Евро 2020 в една страна”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според селекционера на бундестима е малко вероятно първенството да се проведе в 12 града

Селекционерът на германския национален тим Йоаким Льов заяви, че според него европейското първенство това лято няма да може да се проведе в 12 града, както е предвидено

Според него би било по-разумно турнирът между 11 юни и 11 юли да се състои в една държава.

“Трябва да съм откровен – начинът, по който се развиват нещата, е малко вероятно Европейското първенство да се проведе по предварителния план”, коментира Льов.

“Разбира се, аз също знам от източници, че има план Б, който евентуално Евро 2020 да се организира в една държава. В момента не можете да кажете какво ще се случи след три месеца.

“Мисля, че здравето е на първо място. Логично е, че ще се радваме на феновете. Но трябва да кажа, че в момента това не е реалистично.

“Европейските правителства забраняват пътуванията, ако е възможно. И тогава ние пътуваме из Европа, всички отбори. Трябва да бъдем внимателни. Наистина не можем да правим прогнози, защото нивата на инфекция отново се повишават.”

По план Германия ще домакинства в Мюнхен на световния шампион Франция, европейския първенец Португалия и Унгария, а след надпреварата Льов ще се оттегли от поста след 15 години.

Льов се изказа ласкаво за бившия си асистент Ханзи Флик, който спечели шест титли с Байерн Мюнхен.

“Всички можем да се съгласим, че Ханзи има изключителни условия да води топ играчи,” заяви той.