google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Няколко руски медии съобщават, че Зенит (Санкт Петерург) е съвсем близо до финализирането на трансфера на хърватския бранител на Ливърпул Деян Ловрен.

31-годишният централен защитник премина на “Анфийлд” през лятото на 2014 година, като Червените платиха на Саутхямптън 25 милиона евро за правата му.

В последно време обаче Ловрен не играе редовно, а през изтичащия сезон, в който мърсисайдци триумфираха с 19-ата си шампионска титла е записал едва 10 участия.

Наставникът на Зенит Сергей Семак не крие намеренията си да заздрави защитата на тима, още повече, че клубът от Санкт Петербург държи да остави трайна следа в Шампионската лига през следващия сезон.

Ловрен бе един от героите на Хърватия по време на провелия се в Русия Мондиал 2018. Именно пред руските фенове Деян и компания спечелиха сребърните медали – най-големият успех във футболната история на страната.

С Ливърпул централният защитник спечели също Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство. По време на престия си в Мърсисайд Ловрен изигра 185 мача за Червените, в които успя да отбележи и осем гола.

Финансово мощният Зенит, захранван от милионите на енергийния гигант “Газпром” през този сезон спечели 7-ата си шампионска титла на Русия.