Лудогорец допусна първа загуба на лагера в Австрия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ференцварош победи българския шампион с 3:1

Лудогорец допусна поражение с 1:3 от Ференцварош в приятелска среща, която се игра на австрийска земя. Единствения гол за “орлите” в двубоя бе дело на Пиерос Сотириу в края на срещата. Това беше първо поражение за “зелените” по време на лагера им в Австрия, тъй като преди това българският шампион надви аматьорите от Хаймщетен с 2:0 и направи реми срещу Клуж 1:1.

В първите минути на срещата играта бе равностойна и положенията пред двете врати липсваха. Унгарският тим откри резултата в 23-ата минута. Албанецът Мирто Узуни порази вратата на Кристиан Кахлина с глава – 0:1.

Чак в 37-ата минута Лудогорец стигна до първия си шанс за гол, когато шут на Клаудиу Кешерю от фаул мина покрай вратата. В 42-рата минута Каули отправи опасен удар, но вратарят на съперника спаси.

Второто полувреме също не се игра в много високо темпо. В 62-рата минута резервата Мавис Чибота можеше да изравни, но пропусна от добра позиция. В 71-вата минута пък новото попълнение Серджио Падт се намеси много добре при удар на играч на Ференцварош. Нидерландският страж замени Кахлина десетина минути преди това.

В 74-ата минута унгарският тим стигна до второ попадение чрез Франк Боли. Той засече отлично центриране на свой съотборник и не остави шансове на Падт за 2:0.

Осем минути по-късно “орлите” вкараха почетно попадение. Резервата Пиерос Сотириу бе на точното място, за да вкара на празна врата – 1:2.

Две минути преди края на редовното време Айса Лайдуни отбеляза трето попадение за унгарския тим, с което бе оформен крайният резултат.

Стартовият състав на Лудогорец: Кахлина, Икоко, Вердон, Пластун, Сисиньо, Гонсалвеш, Доминик Янков, Каули, Текпетей, Вандерсон, Кешерю