Лудогорец пребори с 1:0 Линц, късметът покри разградчани
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българският шампион победи след попадение на Бърнард Текпетей в 20-та минута

Лудогорец постигна победа с 1:0 над австрийския Линц в проверка от лятната си подготовка на лагера в Австрия. Единственото попадение отбеляза Бърнард Текпетей в 20-та минута на двубоя.

Българският шампион можеше да открие след само 120 секунди, след като Текпетей нахлу на скорост в наказателното и подаде към Доминик Янков на границата на пеналта. Последвалият удар на халфа беше спасен, а  Петър Георгиев не успя да направи добавката.
Лудогорец пребори с 1:0 Линц, късметът покри разградчани 1
В 20-та минута отново дейният Бърнард Текпетей спечели метри на скорост и стреля силно в десния ъгъл на Линц, с което откри резултата. .Само 120 секунди след попадението си ганаецът опита да прехвърли стража на гостите от центъра, но неуспешно.
Лудогорец пребори с 1:0 Линц, късметът покри разградчани 2
На почивката Анте Шимунджа направи много промени, като от титулярите на терена остана само централният защитник Александър Ганчев.  Осем минути след началото на втората част Дамян Христов направи добро спасяване след удар от около 22-23 метра.

В 75-та минута Линц имаше златен шанс да изравни, но късметът покри Лудогорец след като Тобиас Кох отправи хубав изстрел, отклонил се последователно в главата на Шакил Пинас и в напречната греда. Три минути преди края Шакил Пинас спаси победата за разградчани, след като изчисти топката от голлинията.
Фото: СтартФото