google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Само победа би съхранила шансовете на Орлите за европейски мачове през пролетта

Десеткратният шампион Лудогорец излиза единствено с мисъл за победа при гостуването на сръбския гранд Цървена звезда в предпоследния си мач от група F на Лига Европа.

Единствено три точки в двубоя, който ще се играе от 19,45 часа, биха запазили шансовете на разградчани да продължат с евроизявите си и през пролетта.

Лудогорец успя да спечели само една точка до този момент, като равенството при визитата на Мидтиланд беше последвано от две поражения от Брага и домакинска загуба от Звезда.

Победа днес и след две седмици срещу Мидтиланд би могло да изкачи Орлите на третата позиция в групата, която дава право на участие в елиминациите на Лигата на конференциите.

Временният предводител на българския тим Станислав Генчев изпитва сериозни кадрови затруднения и се наложи да включи в групата си четирима играчи от дублиращия отбор.

Наставникът на домакините Деян Станкович няма да може да използва наказаните защитници Дегенег и Гобелич, както и контузеният Гаич. Под съмнение е участието в срещата на нападателя Бен.

В Bwin online сериозно предимство има отбора на Звезда. Победа за домакините е оценена с 1.39, докато евентуален успех на Орлите – с 8.00. Ставката за равенство е 4.75.

Типстърите на 7Спорт също дават предпочитанията си за европейския клубен първенец. Тяхната прогноза е за мач с поне две попадения.

Дуелът в Белград е част от мачовете от Лига Европа по телевизията днес.

Вероятни състави:

Цървена звезда: Борян, Еракович, Панков, Драгович, Родич, Канга, Кръстичич, Катай, Бен, Иванич, Павков.

Лудогорец: Кахлина, Пинас, Вердон, Пластун, Икоко, Гонсалвеш, Баджи, Десподов, Янков, Чибота, Сотириу.