Лудогорец се справи с Черно море и има солиден аванс на върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Клаудиу Кешеру донесе минималния успех на "зелените" срещу "моряците"

Лудогорец записа домакинска победа с 1:0 срещу Черно море в двубой от 16-ия кръг на efbet Лига. Единственият гол в мача отбеляза Клаудиу Кешеру през първото полувреме. С победата в този двубой “орлите” вече имат пет точки аванс на върха в класирането пред втория Локомотив Пловдив и все още са с мач по-малко.

Домакините започнаха двубоя трудно и първите голови положения бяха пред тяхната врата. Но след изминаването на четвърт част от срещата, те заиграха по-добре, а при първата си голова ситуация успяха да поведат. Това се случи в 17-ата минута, когато Кирил Десподов центрира от корнер, а Елвин Ману пръв игра с топката в наказателното поле и с глава намери Клаудиу Кешеру, който от близка дистанция вкара за 1:0.

В 24-ата минута Черно оре можеше да изравни резултата, но Исмаил Иса пропусна добър шанс за попадение. Десет минути след това Кешеру отправи неточен удар към вратата на варненци. В заключителните минути на първата част домакините се върнаха малко по-назад и липсваха голови положения.

В началото на второто полувреме “зелените” организираха няколко опасни атаки. В 53-ата минута Десподов напредна по десния фланг и отправи опасен удар, но топката мина покрай вратата на Дюлгеров. Малко след това Елвин Ману шутира от границата на наказателното поле и ударът му премина на сантиметри покрай вратата на “моряците”.

В 65-ата минута Каули Оливейра имаше възможност да вкара от малък ъгъл, но вратарят на гостите изби, а Елвис Ману пропусна да вкара с добавка.

В 72-рата минута Черно море имаше страхотен шанс да изравни резултата. Гостите направиха отлична контра атака, но резервата Велислав Василев не успя да реализира.

“Моряците” опитваха да осъществят натиск до края на мача, но така и не намериха начин да вкарат изравнителен гол. С поражението в този двубой тимът на Илиан Илиев остана на 7-ото място с 21 точки, като това беше последният им мач за годината.