google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" се прицелиха в в 22-годишния Ян Млакар

Шампионът Лудогорец прави сериозни опити да привлече 22-годишния централен нападател Ян Млакар. Словенският национал е собственост на елитния английски Брайтън, но през миналата кампания игра под наем в Марибор. За подписа на тарана „орлите“ ще трябва да се преборят с хърватския гранд Хайдук (Сплит).

Изданията в Словения съобщават, че Лудогорец е с едни гърди пред хърватите в преговорите с “чайките”, тъй като от родния тим са предложили повече пари за Млакар.

Контрактът на нападателя с английския тим е до лятото на 2022-а, а опити да го задържи прави и Марибор, но според местните медии това е “мисия невъзможна”.

Роденият в Любляна на 23 октомври 1998 година футболист направи отличен сезон, като вкара 14 гола в 32 мача за Марибор, ставайки голмайстор в първенството.

Още като юноша Млакар преминава във Фиорентина и дебютира в Серия “А” през сезон 2017/18, а същата кампания играе като преотстъпен и във Венеция. През януари 2018 година пристига в Марибор, като двата клуба си поделят правата му. След година Брайтън вади оферта от 3,5 милиона евро, а Марибор и Фиорентина си поделят трансферната сума, пише „Тема Спорт“. Нападателят обаче не изиграва дори мач за “чайките”, като на два пъти е преотстъпван в Марибор, като освен това е бил под наем и в Куинс Парк Рейнджърс и Уигън.