Лудогорец срещу Бетис в мач с огромен залог в Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Точки за разградчани тази вечер им дават големи шансове за класиране напред

Българският шампион Лудогорец се изправя тази вечер в Разград срещу Реал Бетис в петия си мач от Група “С” на тазгодишното издание на Лига Европа.  Предстои развръзката в групата, като “орлите” имат всички шансове да продължат и в елиминациите на втория по сила европейски клубен турнир.

Към момента Лудогорец заема втора позиция в класирането със седем точки, а Бетис е първи с десет. В първия двубой Бетис се наложи над българския първенец с 3:2. Лудогорец ще се нуждае от победа с поне два гола, за да излезе пред Бетис в групата, тъй като при успех с едно попадение двата тима ще са с еднакви точки в групата, еднакви точки помежду им и еднаква голова разлика.

Победителят в групата се класира директно за 1/8-финалите, вторият пък ще трябва да премине през двубой срещу някои от третите отбори в групите на Шампионската лига. Третият в групата пък продължава участието си в Лигата на конференциите.

Ако сметнем, че Рома няма да изпита трудности срещу аутсайдера в групата ХИК и спечели в Хелзинки, дори равенство с Бветис оставя Лудогорец пред “вълците” в класирането преди последния мач от групата, който ще бъде на “Олимпико” срещу момчетата на Жозе Моуриньо. Разбира се, съществува и теоретичен шанс Лудогорец да се класира за елиминациите още днес. Това минава през победа над Бетис и равен или загуба на Рома.

Равенство на нашият шампион тази вечер също може да им е достатъчно за минимум второ място, но за целта Рома трябва да падне в Хелзинки.

Коефициентите на Efbet са с леко предимство за гостите от Испания. Те получават ставка за успех от 2.45. Равенството е 3.65, а победа за Лудогорец – 3.10.