Лудогорец ще си връща самочувствието срещу Етър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Днес от 16:30 ч. Лудогорец гостува на Етър (Велико Търново) в двубой от 22-рия кръг на българското първенство. “Орлите” ще се стремят да се върнат на победния път след поражението от Интер с 0:2 в четвъртък в Лига Еврпа.

Шампионите са лидер в efbet Лига с актив от 51 точки, като имат 6 повече от втория Левски. Разградчани спечелиха първия си шампионатен мач през 2020 година като миналия уикенд разгромиха Ботев Враца с 6:0 у дома. След този двубой дойде и най-големият тест на тима – домакинство на Интер в Лига Европа. Възпитаниците на Павел Върба изиграха нелош мач срещу италианския гранд, но загубиха с 0:2 пред собствена публика и на практика шансовете им за класиране на 1/8-финалите в турнира са минимални и само чудо може да им помогне да елиминират миланския гранд. Лудогорец надали ще пази сили за визитата на ‘Джузепе Меаца’ като се очаква силно представяне от отбора срещу Етър на стадион “Ивайло”.

“Виолетовите” са на 11-ата позиция във временното класиране с актив от 19 точки. Тимът на Петко Петков е спечелил 19% от мачовете си през този сезон. При подновяването на шампионата, отборът на Етър загуби от Берое с 0:2 в Стара Загора. “Виолетовите” бяха близо до спечелването на точка, но получиха два гола в края на двубоя като Октавио и Камбуров се разписаха за заралии. Етър е спечелил 30% от домакинските си мачове в лигата, като е вкарал средно по 0.80 гола на мач. Тимът изпитва проблеми в нападение и ще бъде много трудно на играчите на Петко Петков да намерят мрежата срещу шампиона Лудогорец.

Лудогорец – Етър: Един срещу друг

Лудогорец има 5 победи в 5 мача срещу тима на Етър. През миналия сезон “орлите” спечелиха с 4:1 на стадион “Ивайло”, а в последния шампионатен двубой надвиха своя опонент с 2:0 в Разград. Лудогорец вкара общо 10 гола в двете си гостувания във Велико Търново, като освен успеха с 4:1, записа и разгромна победа с 6:0 на 18-ти март 2018 година.