Луис Енрике готов да оглави клуб, стартира в състезание по колоездене
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
52-годишният специалист беше уволнен от поста селекционер на Испания след отпадането от Мондиал'2022

Доскорошният селекционер на Испания Луис Енрике заяви, че е готов да се впусне в ново предизвикателство и се надява да продължи треньорската си кариера на клубно ниво.

Бившият играч на Реал (Мадрид) и Барселона беше уволнен в четвъртък, след като Испания загуби след изпълнение на дузпи от Мароко на осминафиналите на Мондиал’2022, а Луис де ла Фуенте беше обявен за негов заместник.

“Искам да бъда треньор, искам да поема клуб и да мога да се развивам с по-голям финес и прецизност – това, което не успях да направя в националния отбор”, каза Луис Енрике в интервю за Twitch на испанския журналист Ибай Янос.

“Но вероятно ще изчакам следващия сезон. Тази сутрин ми казаха, че съм записан за състезание по планинско колоездене заедно с брат ми.”

Той разкри, че е получил предложение за нов договор с Испания след Евро 2020, което се игра през 2021 година заради пандемията от COVID-19, когато Испания беше елиминирана с дузпи от бъдещия шампион Италия на полуфиналите, но го е отказал.

“Казах, че най-доброто нещо, което трябва да направя, е първо да завърши световното първенство,” каза 52-годишният Енрике.

“Мисля, че има повече смисъл. В противен случай те ви подновяват контракта преди голямо събитие, но ако нещо се обърка, ще трябва да ви компенсират. Тук те просто трябваше да ми кажат, че няма да подновят договора и всичко приключва. Мислех, че ще трябва да взема решение за бъдещето си, но дори и това не беше необходимо.”