Лукаку изстреля Интер на върха в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Белгийският таран с гол номер 300 в кариерата си

Интер оглави класирането в италианската Серия А, след като се поздрави с комфортна домакинска победа с 3:1 над римския Лацио.

Героят на Нерадзурите носеше познато име – белгийският таран Ромелу Лукаку се разписа два пъти през първото полувреме и добави голова асистенция след почивката, а освен това влезе в аналите с изключително престижно постижение.

Лукаку откри резултата в средата на първата част, превръщайки в гол дузпата, отсъдена за нарушение на Уесли Хьод срещу Лаутаро Мартинес.

Малко преди почивката пък белгиецът оплете топката в мрежата зад Пепе Рейна за втори път и независимо, че се нуждаеше от потвърждение от системата ВАР, голът остана в историята като номер 300 в кариерата на нападателя.

Силите на гостите стигнаха само за попадението на появилия се на терена през втората част аржентински халф Гонсало Ескаланте четвърт час след подновяването на играта.

Радостта на Лацио обаче трая твърде кратко, тъй като само няколко минути след гола на южноамериканеца, Мартинес покачи на 3:1 след асистенция на вездесъщия Лукаку.

С победата Интер изпревари Милан, който снощи загуби от Специя и зае лидерската позиция с 50 точки.
Росонерите са втори с 49, а след тях са Рома – с 43, и шампиона Ювентус – с 42. Лацио е седми с 40.

ИНТЕР – ЛАЦИО 3:1 (2:0)

ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Лукаку (22-дузпа), 2:0 Лукаку (45), 2:1 Ескаланте (61), 3:1 Мартинес (64)

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович, Ериксен, Перишич, Лукаку, Лаутаро

Лацио: Рейна, Патрик, Ачерби, Хьод, Ладзари, Милинкович-Савич, Лейва, Алберто, Марушич, Корея, Имобиле