Люксембург и Малта откраднаха шоуто
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Силна вечер за отборите от източна Европа

Халфът на Динамо Киев Жерсон Родригес реализира брилянтен гол с удар извън границата на наказателното поле, за да донесе на Люксембург шокираща победа с 1:0 при гостуването на Ирландия на “Авива Стейдиъм” в Дъблин.

Toва бе първи пълен успех за тима на миниатюрната държава в квалификационна среща от 2008 година насам.

Попадението стана факт в 85-ата минута, а в малкото останало време хората на Стивън Кени така и не съумяха да отвърнат на предизвикателството.

Това бе втора поредна загуба за “детелините”, които преди три дни отстъпиха с 3:2 при гостуването на Сърбия.

Западните съседи и Португалия са начело с по 4 точки, следвани от Люксембург – с три, но от един мач. Ирландците са последни без спечелена точка.

Друго футболно джудже – Малта, също бе на крачка от сензационна победа на чужд терен при гостуването на Словакия.

Отборът на островната държава, който беше реализирал един-единствен гол в последните си 13 мача поведе с 2:0 след голове на Люк Гамбин, играещ в тима от английската четвърта дивизия Нюпорт, и 19-годишния нападател на Слиема Александър Сатариано.

Двамата се разписаха в рамките на четири минути в първата четвърт на дуела, но словаците все пак се спасиха от позорна загуба и след попадения на Давид Стрелец и бранителя на Интер Милан Скриниар в началото на втората част стигнаха до реми – 2:2.

Статистите отбелязаха, че това е първият случай в историята, в който Малта се сдобива с преднина от два гола в мач на чужд терен.

Вечерта бе белязана от силно представяне на тимовете от източна Европа.

Черна гора разгроми Гибралтар с 4:1, Беларус се разправи с Естония с 4:2, а Турция изригна с нова футболна лекция – 3:0 срещу Норвегия в мач, игран в Малага (Испания).

Русия победи Словения с 2:1, Хърватия надигра Кипър с 1:0, а Чехия и Сърбия не се дадоха съответно на Белгия и Португалия.