Майката на Рашфорд разкри за перипетиите в детските му години
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Понякога дори нямахме филия хляб," твърди майката на играча на Ман Юнайтед

Днес бижуто в атаката на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд получава баснословна заплата. Но в миналото стандартът му на живот е бил всичко друго, но не и висок.

Нещо повече, майката на футболиста – Мел Рашфорд, разкри пред BBC, семейството им дълго време е било задушавано от липса на финанси.

“Сега Маркъс се грижи за мен, подсигурява ми всичко,” споделя тя. “Понякога седя в стаята си и просто плача. Спомням си какво беше преди и какво е сега. Понякога дори нямахме филия хляб в къщата.

“Срам ме е да го кажа, но беше така. Работех на три места, за да печеля пари, но пак имахме тежки моменти. Не можете просто да се помолите и да кажете: “О, Боже, аз страдам!

“Никой не знаеше за това. Просто не говорите за битови проблеми, защото това не се прави.

“Направих всичко възможно, за да оцелея. В продължение на 21 години работих в букмейкърска къща, където правех много неща, включително и почистване. След края на смяната си ходех да чистя допълнително на други места. В събота пък миех чинии.

“Свикнах да казвам на децата, че вече съм яла, защото те постоянно питаха: “Къде е твоята порция?” Но в същото време нямах какво да ям. Докато децата ми имаха храна, бях повече от доволна.”

Тази година Маркъс Рашфорд организира няколко кампании в помощ на бедните, а най-известната е тази за осигуряване на безплатно хранене на учениците по време на ваканциите.