Макрилос: Искаме да се класираме на 1/2-финалите за Купата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Славия е голям клуб и не заслужава да е такова тежко положение в първенството", споделя нападателят

Нападателят на Славия Питър Макрилос бързо се адаптира в българското първенство. Той вярва, че неговият тим ще съумее да излезе от трудната ситуация и няма да има проблеми със запазването на мястото си в елита. Според него турнирът за Купата на България в момента е като бонус за Славия, но все пак отборът ще иска да се класира на 1/2-финалите в турнира.

До момента Макрилос реализира 4 гола в първите си 6 мача за Славия и имаше основен принос за победите над Арда и Монтана в efbet Лига, като по този начин тимът прогресира в класирането и вече е на 11-ата позиция.

“Славия се намира на необичайно място в класирането. Видях, че тимът е финиширал трети през миналия сезон, преди три години е спечелил купата. Славия е традиционен клуб в България и не трябва да бъде в такава тежка ситуация. Аз се стремя да играя добре и искам да помогна на клуба да излезе от трудното положение. Ще се опитам да продължа да давам най-доброто от себе си, за да може Славия да се изкачва в таблицата. Вярвам, че с моите съотборници ще успеем”, каза Макрилос в интервю за БТА.

През тази седмица Славия ще се изправи на два пъти срещу Левски, като първото издание на най-старото столично дерби е от четвъртфиналите за Купата на България в сряда.

“Във футбола се изправят 11 срещу 11. Който е по-добър и който иска повече победата, той ще спечели тези мачове. Шансовете винаги са равни. Левски е много, много добър отбор. Наблюдавах ги и съм наясно, че са голям клуб. И двата отбора заслужават уважение. Всеки един от тях знае срещу какъв противник ще се изправи”, каза Макрилос.

“Според мен първенството е основен приоритет за Славия в настоящата ситуация. Купата е като бонус, но ние искаме да играем добре, да победим и да се класираме за полуфиналите. Със сигурност ще играем на максимума на възможностите си и в двете срещи се надявам да се представим добре”, допълни футболистът на “белите”.

Макрилос заяви, че се чувства добре в София и градът му харесва. Нападателят е нетърпелив слънцето да се показва по-често и го чака, тъй като обича топлите дни.