“Макрон” ще облича националните ни отбори до 2028 година
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Италианската компания предвижда изработката на три разновидности на официални мачови екипи по случай 100-годишнината от създаването на БФС

БФС и компанията за спортна екипировка “Макрон” подписаха договор за сътрудничество за срок от шест години, съобщиха от родната ни футболна централа.

Съгласно новото споразумение компанията ще облича всички национални отбори на България, като в договора има и специални бонуси, ако представителната ни селекция успее да се класира на финали на европейско или световно първенство.

“Изключително съм доволен, че толкова реномиран бранд става партньор на БФС и на националните ни отбори. Този факт ясно показва доверието в българския футбол и бъдещето, което съставите ни имат. И двете страни са наясно с огромния потенциал на България и интереса на феновете, затова ще бъде изготвена и колекция от артикули за привържениците. Благодаря на досегашните ни доставчици за професионалното и коректно отношение и съм сигурен, че заедно с Macron ще постигнем сериозни успехи в най-скоро време”, коментира президентът на БФС Борислав Михайлов.

Иззпълнителният директор на Macron Джанлука Паванело също не скри задоволството си от сключената сделка.

“Много сме щастливи да обявим партньорството си с БФС! Този дългогодишен проект съвпада с важен и престижен повод за федерацията – 100-годишния юбилей. През годините българският футбол е постигал фантастични резултати, а националният му отбор е бил представляван от велики шампиони. Сигурен съм, че това е началото на много успешни години и за двете страни. Ние сме напълно отдадени на каузата на националните отбори на България и гарантираме, че ще ги оборудваме с екипировка, която ще впечатлява не само с качество, но и с дизайн”.

Като част от споразумението между футболната централа и италианската компания ще бъдат произведени три разновидности на официални мачови екипи по случай 100-годишнината от създаването на БФС и предстоящия вековен юбилей от първия мач на националния отбор на България.

Новите специално изработени фланелки ще дебютират в юнските двубои на националните ни гарнитури, като ще се отличават с различни цветове и дизайн, както и елементи, посветени на кръглата годишнина. Macron също така ще осигури мачовите топки за всички младежки, юношески, женски и девически селекции.

“За нас като институция това е една прекрасна новина. Самият факт, че договорът е дългогодишен – до юни 2028-а година или за 6 сезона, говори достатъчно красноречиво,” заяви заместник-изпълнителният директор на централата Христо Запрянов, допълвайки че са водени разговори с доста други компании.

Базираната в Болоня компания Macron набира сериозна скорост на световния пазар, като в момента е сред водещите три производители на спортна екипировка от гледна точка на обем и брой клиенти.

Брандът е официален партньор на УЕФА за производството на съдийска екипировка, а от началото на сезон 2022/2023 г. облича и арбитрите от родния професионален футбол.