Малдини: “Милан не може да не мисли за място в Топ 4”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Техническият директор на Милан Паоло Малдини направи обстоен анализ на случващото се в лагера на Росонерите, като не избяга и от въпроса за целите, които ще преследва отборът през новия сезон.

Според една от легендите на тима от “Сан Сиро” най-трудните моменти за ръководството са били по време на преговорите за удължаване на контракта на Златан Ибрахимович.

“Трансферният прозорец отвори едва вчера, но ние продължаваме с някои операции. Най-трудният трансфер бе новият договор на Ибра, който беше наш приоритет. Другите сделки възникнаха неочаквано, но бяхме готови за тях”, заяви Малдини.

“Брахим Диас е играч, който може да играе и на трите позиции зад централния нападател. Той е способен да направи разликата.

“Програмата за новия сезон ми напомня 2008, когато отново започнахме с Болоня. Тогава загубихме, но се надявам този път да се справим по-добре.

“За важността на Златан сме казали всичко, резултатите са пред очите на всички. Ибра не е важен само на терена, но и за повишената конкурентност на Миланело. Той е шампион и ще си остане такъв. И той знае, че е на 38, но не всички сме еднакви. Всеки остарява по свой начин.

“Не сме декларирали задължително класиране в Шампионска лига, но това трябва да е нашата цел. Ръководството полага усилия да подсилим отбора и да подобрим класирането си.

“Искаме да се върнем на челните места, така ще променим много неща догодина. Надеждите са такива. Милан не може да си позволи да не мисли за първите четири места.

“Младите не всички са еднакви, някои са готови по-рано, други по-късно. Следваме ясна линия, не съществува успешен модел, който да е изграден само от младоци. Новите попълнения имат за цел и да помогнат на младите момчета да растат.

“Следваме спортни принципи, но се съобразяваме и с икономическата ситуация. Месечните възнаграждения бяха редуцирани. Ако всичко това бъде последвано и от добри резултати, значи сме се справили успешно.”

Малдини изрази мнението си и за предстоящото гостуване на ирландския Шамрок Роувърс във втория предварителен кръг на Лига Европа.

“Ще играем мач на 17 септември срещу отбор, който вече е изиграл 10-12 мача от шампионата, а ние ще сме само с три контроли,” заяви бившият бранител на Росонерите. “Срещите ще са на директна елиминация, така че трябва да сме във форма за началото.”