Ман Сити надви Реал Мадрид с 4:3 на “Етихад” в мач за историята
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата отбора изиграха една от най-великите срещи в Шампионската лига и то на 1/2-финал

Манчестър Сити победи Реал Мадрид с 4:3 в първия им 1/2-финален мач от Шампионската лига. Двата отбора изиграха един от най-красивите и интригуващи мачове не само на тази фаза, а въобще в историята на турнира на големите.

Сблъсъкът започна по перфектен начин за домакините и след 90 секунди игра, те вече бяха повели. Рияд Марез получи топката отдясно, навлезе навътре и завъртя ювелирно топката към Де Бройне в наказателното, а белгиецът с плонж я прати покрай Куртоа. Това официално беше записано като най-бързият гол на 1/2-финална фаза в Шампионската лига.
Ман Сити надви Реал Мадрид с 4:3 на "Етихад" в мач за историята 1
В 11-та минута резултатът вече беше 2:0. Центриране на Де Бройне отляво прати топката на пътя на Жезуш, като той имаше късмет да я овладее и да я прати във вратата на Реал Мадрид!

В средата на първото полувреме Рияд Марез беше изведен отдясно без никой срещу него и напредна в пеналта, но вместо да върне топката към Де Бройне, той реши да стреля силно в близкия ъгъл, но оплете топката във външната страна на мрежата.

В 29-та минута нова контраатака по учебник мина през Жезуш, той намери Де Бройне, а белгиецът изведе Фоудън с едно докосване в наказателното поле. Английският национал стреля по диагонал, но на сантиметри от целта.

Малко след половин час игра обаче сякаш от нищото Реал Мадрид намали изоставането си. Центриране Менди в наказателното намери Бензема, който от движение с левия крак матира Едерсон за 2:1. Това беше 40-ият гол за Бензема този сезон и той стана първият футболист на Реал Мадрид с такава бройка попадения за един сезон след Кристиано Роналдо през 2017/18 година.


Веднага след гола Гуардиола направи смяна, изваждайки Джон Стоунс и на негово място се появи Фернандиньо. Малко след това Родриго имаше отличен шанс да изравни, но Едерсон се намеси и спаси.

Само три минути след почивката Рияд Марез открадна елементарно топката от Начо, напредна към Куртао и стреля в далечния ъгъл, но нацели гредата. Фоудън пробва да направи добавка, но там Карвахал блокира на голлинията.

В 53-та минута обаче грешка нямаше. Фернандиньо отне топката отдясно и проби, след което центрира в наказателното поле, като сложи топката на главата на Фоудън, а той от упор вкара трети гол за Сити.


Само две минути по-късно обаче Реал Мадрид отново върна едно попадение. Винисиус надигра Фернандиньо по левия фланг, напредна мълниеностно към наказателното поле и матира Куртоа с прецизен изстрел.


Играта влезе в по-спокойно темпо в следващите минути, но в 74-та дойде и четвъртият гол за Манчестър Сити. Зинченко беше съборен от Кроос малко пред наказателното поле, съдията не даде сигнал за фал и Бернардо Силва пое топката в пеналта и с левия крак матира Куртоа с мощен изстрел в близкия ъгъл!


Само минута по-късно Марез проби като на шега в наказателното поле и пробва от малък ъгъл да преодолее Куртоа, но топката мина на сантиметри покрай далечния ъгъл.

В 80-та минута обаче Лапорт игра с ръка при центриране в наказателното поле на Манчестър Сити и Карим Бензема се нае с изпълнението й. След двете пропуснати дузпи в Ла Лига преди няколкото дни, този път французинът беше безкомпромисен с “Паненка” и намали до 4:3.


Така реваншът на “Сантиаго Бернабеу” остава широко отворен, като само един гол на Реал Мадрид ще прати битката им в продължения. Решителната битка в Испания е на 4-ти май.