Ман Юнайтед изригна преди Коледа – 6:2 срещу Лийдс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените дяволи нанесоха 26 удара

Манчестър Юнайтед разгроми Лийдс Юнайтед с 6:2 в традиционния северозападен дуел, популярен като Дербито на червената и бялата роза и се изкачи на трета позиция във временното класиране на Висшата лига.

Начело е Ливърпул с 31 точки, следван от Лестър, който по-рано днес надигра Тотнъм Хотспър с 2:0 в северен Лондон, с 27. Червените дяволи, които записаха 10-и пореден мач без загуба в Премиършип. Лийдс е 14-ти със 17 точки.

Юнайтед заложи изцяло на атаката и в хода на срещата нанесе 26 удара, като 14 от тях бяха в рамките на вратата. От своя страна гостите също стреляха към вратата на домакините, превръщайки битката на “Олд Трафорд” в двубоя с най-много шутове във Висшата лига през този сезон. Бяха изпълнени и две дузини ъглови удара.

Домакините унищожиха интригата още преди почивката, когато след ранен дубъл на Скот Мактомини, точни удари на Бруно Фернандеш, Виктор Линдельов и утешителен гол за Лийдс, дело на Лиам Купър, резултатът стана 4:1.

Но и след подновяването на играта устрема на формацията на Оле Гунар Солскяер не секна, а Дениъл Джоунс и точно реализирана дузпа от Бруно Фернандеш доведоха нещата до 6:2, като последният гол в мач бе дело на бранителя на Лийдс Стюарт Далас.

Статистиците пък не пропуснаха да отбележат, че отбор, воден от Марсел Биелса инкасира 6 гола в един мач за първи път от 1992 година, когато той е начело на Нюелс Олд Бойс в своята родина Аржентина.