google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените дяволи са най-неудобният съперник за Лестър в историята на Висшата лига

Лестър се изправя срещу Манчестър Юнайтед в първия двубой от програмата на Висшата лига в обичания не само на Острова кръг на Боксинг Дей.

Срещата започва в 14.30 часа и ще бъде излъчена пряко по “Диема Спорт 2”.

Дуелът на “Кинг Пауър Стейдиъм” между втория и третия в подреждането на Премиър Лийг е очакван с огромен интерес, тъй като е гарниран с куп очаквани събития, които биха попаднали в историята на Висшата лига.

Червените дяволи са в серия от 10 поредни победи на чужд терен и нов пълен успех ще им позволи да изравнят рекорда във Висшата лига, поставне от Челси през 2008 година и изравнен от Манчестър Сити преди три години.

Любопитно е да се отбележи, че във всеки един от тези 10 мача Юнайтед се разписа поне по два пъти.

Освен това на Острова припомниха, че Манчестър Юнайтед, който се чувства най-комфортно на Боксинг Дей – тимът от “Олд Трафорд” има 21 победи (81 % успеваемост) на този ден, повече от всеки друг състав в английския елит.

В цялата история на кръга в деня след Коледа, Червените имат само две загуби – през 2002 година отстъпват на Мидълзбро, а през 2015-а – на Стоук Сити.

Предвожданият от Брендън Роджърс Лестър зарадва привържениците си, като за втора поредна година е сред първите два отбора в класирането на Коледа.

Манчестър Юнайтед обаче е най-неприятният гост за Лисиците – Сити са побеждавали именития си съперник само веднъж. През 2014 година те се наслаждават на успех с 5:3. За сметка на това обаче са губили от Червените дяволи във Висшата лига 19 пъти, повече от който и да е друг тим.

След промоцията си през 2014 Лестър загуби пет от шестте си мача на Боксинг Дей, успявайки да победи само Манчестър Сити през 2018 г.

Водещият букмейкър bet365 посочва Юнайтед като фаворит в двубоя. Коефициентът за победа на Червените дяволи е 2.15, докато пълен успех за Лестър е оценен с 3.10. Ставката за равенство е 3.70.

Ескпертите на 7 Спорт пък очакват, че двата тима ще предложат резултатен двубой и ще успеят да се разпишат поне по веднъж.