Ман Юнайтед с нов успех на “Олд Трафорд”, Рашфорд прониза Уест Хем
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" с втора поредна победа у дома в Премиър Лийг

Манчестър Юнайтед победи Уест Хем с 1:0 на “Олд Трафорд” в двубой от 14-ия кръг на английската Висша лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Маркъс Рашфорд през първото полувреме, като голът бе юбилеен за английския национал.

Със спечелените три точки “червените дяволи” изместиха Челси от 5-ото място. Воденият от Ерик тен Хаг отбор вече има 23 пункта, като е с един по-малко от четвъртия Нюкасъл. Тимът на Уест Хем пък остана с 14 точки на 13-ата позиция в таблицата.

Ерик тен Хаг пусна Кристиано Роналдо титуляр във Висшата лига за първи път от мача с Нюкасъл на 16 октомври. Португалецът не успя да се отличи в срещата, като съотборниците му в нападение Еланга и Санчо също нямаха много силни изяви.

Домакините бяха доста по-активни през първото полувреме. Те не изиграха толкова силна първа част, както в последния мач от Висшата лига на “Олд Трафорд” срещу Тотнъм, но пък този път се прибраха с аванс на почивка, което е по-важно. Попадението падна в 38-ата минута, като Маркъс Рашфорд вкара своя гол номер 100 за “червените дяволи”. Нападателят се възползва от перфектно центриране на Ериксен и с глава прати топката в мрежата за 1:0.

Второто полувреме бе много оспорвано, като Уест Хем вдигна нивото и затрудни своя опонент. “Чуковете” успяха да развият добри атаки и подложиха на натиск отбраната на домакините.

В 82-рата минута Давид де Хеа направи отлично спасяване при мощен шут на Микел Антонио. Минута по-късно испанският страж отново демонстрира страхотен рефлекс при удар с глава на Курт Зума.

В 86-ата минута удар на Фред с глава срещна страничния стълб. Ман Юнайтед успя да запази аванса си със страхотни изяви на Магуайър и Де Хеа в края, като така спечели важни три точки, с които се доближи до топ 4.