Ман Юнайтед срази Лестър у дома, Рашфорд не спира да бележи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" записаха шести успех в последните осем мача

Манчестър Юнайтед записа победа с 3:0 у дома срещу Лестър в среща от 24-ия кръг на английската Висша лига. Нови два гола на сметката си добави Маркъс Рашфорд, който вече има 14 попадения в първенството този сезон, а веднъж се разписа Джейдън Санчо.

Първият голям шанс за гол в срещата бе в 9-ата минута за гостите, когато Харви Барнс бе изведен сам срещу Давид де Хеа, но испанският страж на “червените дяволи” успя да избие с крак. В 21-вата минута Де Хеа отново се намеси, като блокира опасен удар на Ихеначо.

В 25-ата минута Ман Юнайтед поведе. Бруно Фернандеш пусна отличен пас към Маркъс Рашфорд и нападателят със страхотен шут порази вратата на “лисиците” – 1:0. За Рашфорд това бе попадение в пети пореден двубой във всички турнири.

В края на полувремето Диого Далот пропусна да отбележи второ попадение за своя тим. “Червените дяволи” запазиха аванса си до почивката, действайки стабилно в защита.

Шоуто на Маркъс Рашфорд продължи и след почивката. В 56-ата минута Фред пусна пас към нападателя и с нов прецизен удар английският национал се разписа за 2:0.

Пет минути по-късно авансът на домакините стана класически. Фернандеш комбинира с Джейдън Санчо, който се разписа за 3:0, отбелязвайки във втори пореден двубой на “Олд Трафорд”.

С този категоричен успех тимът на Манчестър Юнайтед събра 49 точки в актива си и е на три зад втория Манчестър Сити и на шест зад лидера Арсенал. Отборът на Лестър пък остана с 24 точки на 14-ата позиция.