Манчестър Сити е новият шампион на Англия, Арсенал загуби от Форест
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Артилеристите" се пречупиха на финала

Манчестър Сити е новият шампион на Англия, след като Нотингам Форест победи конкурента на “гражданите” за първата позиция – Арсенал, с 1:0. “Гражданите” вече са недостижими на на върха. Те имат 4 точки преднина пред втория Арсенал, който има само една среща до края на сезона. Дори и възпитаниците на Микел Артета да спечелят този двубой обаче, те няма да могат да достигнат Манчестър Сити.

Нотингам поведе още в 19-ата минута чрез Тайво Авоний. Мартин Йодегор направи грешка в центъра на терена, след която Нотингам се понесе в светкавична контраатака. Морган Гибс-Уайт показа брилянтен дрибъл, след което изведе Авоний, който не пропусна срещу Навас. Това бе и последното попадение в мача.

Победата за Форест означава, че тимът се нуждае от само точка в следващия мач, за да запази статута си на тим от елита. Те могат обаче да останат във Висшата лига и ако Лийдс не спечели в един от двата си оставащи двубоя до края. Тогава Нотингам ще оцелее дори и при загуба в последния кръг срещу Кристъл Палас.