google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" играха по-добре през по-голямата част от мача и съвсем заслужено се поздравиха с крайния успех.

Отборът на Манчестър Сити вече гледа към 1/8-финалите в Шампионската лига, след като постигна пълен обрат над Пари Сен Жермен на „Етихад Стейдиъм“ в двубой от група ”А” на надпреварата. По този начин възпитаниците на Пеп Гуардиола си осигуриха и първата позиция в групата с актив от 12 точки, докато френският гранд е втори с 8 точки, но въпреки това Лео Меси и компания също продължават напред в турнира.

В първите минути “гражданите” на два пъти създадоха много добри положения, но Преснел Кимпембе в 6-ата и Ашраф Хакими в 17-ата предотвратиха сигурни попадения във вратата на Кейлор Навас.

Илкай Гюндоган също бе изключително близо до гола в 32-ата минута, но изстрелът му се отклони в левия страничен стълб на вратата на Пари Сен Жермен.

“Принцовете” отвърнаха на предизвикателството три минути преди края на първата част, когато Неймар изведе по отличен начин Килиан Мбапе в предни позиции, но завършващият удар на френския национал премина над вратата на Едерсон.

Пет минути след началото на второто полувреме гостите изненадващо излязоха напред в резултата. Лионел Меси направи двойно подаване с Ерера пред наказателното, след което центрира, а топката се отклони в защитник на Манчестър Сити и се озова в краката на Килиан Мбапе, който прокара кълбото между краката на Едерсон, давайки аванс на своя тим.

В 63-ата минута логичното се случи и домакините се върнаха в мача. Кайл Уокър пусна успореден пас към Габриел Жезус , който леко чукна топката, а тя достигна до Рахийм Стърлинг, който успя да я добута във вратата на френския гранд.

11 минути по-късно Неймар елиминира с финт бранител на “гражданите” и се озова сам срещу Едерсон, но завършващият му удар не намери целта.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола стигнаха до пълния обрат в срещата в 77-ата минута, когато Габриел Жезуш от близо разстояние разпечата вратата на Навас, оформяйки крайното – 2:1.