google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Серхио Гомес от Андерлехт е трансферна цел на "гражданите"

Според италианския трансферен гуру Фабрицио Романо , Манчестър Сити продължава да преговаря с Андерлехт за трансфера на испанския краен защитник Серхио Гомес. Шампионите на Висшата лига получиха сериозен тласък в преследването на футболиста, тъй като 21-годишният играч желае да се премести на “Етихад”.

Ако Манчестър Сити постигне споразумение за защитника на Андерлехт през следващите дни, те са провели дискусии с Жирона, който е собственост на босовете на “небесносините”, относно евентуално преминаване на Гомес под наем за предстоящия сезон.

Серхио Гомес е завършил юношеската формация на Ла Масия на Барселона, преди да бъде взет от Борусия Дортмунд на 17-годишна възраст. Въпреки това, след като не успя да си осигури редовно място в първия отбор на тима от “Сигнал Идуна Парк”, играчът прекара следващите два сезона под наем в Уеска, на когото помогна да се завърне в испанския елит. След това Гомес беше взет от Андерлехт с четиригодишен договор миналото лято и изигра ключова роля под ръководството на легендата на Манчестър Сити Венсан Компани, като помогна на белгийския тим да завърши на трето място в Първа дивизия през сезон 2021/22.

Може да се каже, че Гомес беше най-добрият ляв бек в Белгия миналия сезон, тъй като той блесна с участие в цели 17 гола в 34 мача – 5 вкарани попадения и 12 асистенции. Въпреки това изглежда, че времето му в Брюксел ще приключи, тъй като Манчестър Сити настоява за неговия подпис.