Манчестър Сити сложи едната ръка върху титлата в Англия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" сразиха Кристъл Палас и в неделя могат да станат шампиони

Манчестър Сити записа успех с 2:0 в гостуването си на Кристъл Палас в среща от 34-ия кръг на Висшата лига. Двубоят на ‘Селхъст Парк’ не предложи попадения през първото полувреме, но след почивката “гражданите” доминираха напълно и вкараха два гола чрез Серхио Агуеро и Феран Торес.

С този успех “небесносините” вече имат 80 точки и са на 13 пред градския съперник Манчестър Юнайтед. Ако “червените дяволи” загубят утрешното си домакинство на Ливърпул, то Ман Сити ще бъде официално новият шампион на Англия.

Пеп Гуардиола заложи на различна формация в тази среща в сравнение с двубоя срещу ПСЖ от средата на седмицата на “Парк де Пренс”. “Гражданите” бяха в схема 4-4-1-1 като Габриел Жезус и Серхио Агуеро действаха в нападение. Двамата останаха на пейката в последните две срещи на Сити, но днес бяха на върха на атаката. Шанс като титуляр получи също бранителят Нейтън Аке, който замени Рубен Диаш в центъра на защитата, а Еймерик Лапорт започна за сметка на Джон Стоунс.

Първото полувреме на срещата бе доста равностойно, като дори Кристъл Палас бе тимът с повече шансове за гол. Ман Сити дори не успя да отправи точен удар към вратата на Висенте Гуаита, с изключение на отмененото попадение на Жезус в 36-ата минута. Палас пък имаше добра възможност да открие резултата в 29-ата минута, но Едерсон се намеси при удар на Кристиан Бентеке.

Ман Сити започна много силно втората част и след няколко добри атаки, които не доведоха до попадение, се стигна до 57-ата минута, когато Серхио Агуеро откри резултата. Аржентинският нападател се разписа след отлично подаване на Менди – 0:1. Това беше първи гол за Агуеро от 13 март насам, когато се разписа отново в Лондон – при визитата на Фулъм (3:0).

Две минути по-късно Феран Торес сложи точка на спора с второ попадение за “небесносините”. Испанският национал не остави шансове на Гуаита с прецизен удар – 0:2.

В следващите минути Рахим Стърлинг пропусна няколко добри шанса за попадение, като резултатът се запази и Ман Сити добави нови три точки към актива си.