google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ерлинг Холанд вече има 17 гола във Висшата лига

Манчестър Сити записа очакван успех с 3:1 срещу Брайтън в двубой от 13-ия кръг на Висшата лига. Ерлинг Холанд поведе “гражданите” към успеха, след като вкара два гола през първото полувреме. След почивката Леандро Тросард намали резултата, но Кевин де Бройне сложи точка на спора с трети гол за “небесносините”.

Норвежкият национал Холанд вече има 17 попадения в 11 мача във Висшата лига този сезон – феноменално постижение. Той не успя да се разпише в дербито с Ливърпул в миналия кръг и сега отговори на критиките. Холанд откри резултата в 22-рата минута, когато се пребори за изритана от Едерсон топка и я прати в мрежата на Роберт Санчес.

В 41-вата минута домакините получиха дузпа след намесата на ВАР. Холанд вкара втория си гол в мача и удвои аванса на “гражданите” – 2:0.

Брайтън започна по-добре след почивката и в 53-ата минута Тросард намали изоставането на “чайките”. Гостите действаха доста добре през втората част и затрудниха своя съперник.

Все пак класата на домакините си каза думата и те стигнаха до трети гол в 75-ата минута. Бернардо подаде към Кевин де Бройне и белгийският национал наказа Санчес за 3:1, с което подпечата успеха на Сити.

С тази победа тимът на Пеп Гуардиола събра 26 точки и заема 2-рото място, като е на един пункт зад временния лидер Арсенал.