Maнчестър Сити все по-близо до титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Три кръга преди края Гражданите имат аванс от 3 точки пред Ливърпул

Манчестър Сити направи огромна стъпка към шампионската титла във Висшата лига, след като се поздрави с категорична победа с 5:0 над Нюкасъл в среща от 35-ия кръг на надпреварата.

Три края преди края Гражданите оглавяват подреждането с 86 точки, следвани от Ливърпул, който има в актива си 83. Далеч зад тях на трета позиция е лондонският Челси с 67.

До края на първенството Сити ще се изправи срещу три отбора, които са след 7-о място в класирането. В сряда хората на Пеп Гуардиола ще гостуват на Уулвърхямптън Уондърърс, а освен това им предстои домакинство на Астън Вила и визита на Уест Хям.

Гражданите излязоха напред в резултата още преди да е изтекла половината от първото полувреме, като точен отблизо с глава след асистенция на португалския бранител Жоао Кансело бе бившото острие на Ливърпул Рахийм Стърлинг.

Статистиците на Острова пък побързаха да отбележат, че това е 50-и гол за Стърлинг във Висшата лига, реализиран на “Етихад”, като с по-добри показатели е единствено Серхио Ахуеро, който е бил точен на стадиона на Сити 106 пъти.

Аймерик Лапорт покачи на 2:0 малко преди почивката, а четвърт час след подновяването на играта испанският халф Родри напълно унищожи интригата след центриране на Кевин де Бройне, избран за Играч на мача, от ъглов удар.

В 90-ата минута Джак Грийлиш проби с лекота по левия фланг, намери Зинченко на границата на наказателното поле, след което последва несполучлив опит за удар към вратата, но отлично пласираният Фил Фодън без затруднения прати топката в мрежата.

В добавеното време Стърлинг беше изведен в изгодна позиция и оформи крайното 5:0.