Манчестър Юнайтед е в напреднали преговори за подписа на Торес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" са в напреднали преговори за подписа на защитника на Виляреал Пау Торес, който също е трансферна цел на Реал Мадрид

Според информация на испанското радио предаване El Larguero, английският гранд Манчестър Юнайтед е направил голяма стъпка към завършването на трансфера на централния защитник на Виляреал – Пау Торес.  Футболистът също е преследван от шампиона на Ла Лига за сезон 2019/20 – Реал Мадрид.

24-годишният Пау Торес е един от най-добрите централни защитници в Ла Лига в последните няколко сезона. Продукт на младежката академия на Виляреал, испанецът прогресира, след като изкара период под наем в Малага във втората дивизия и е натрупал 81 участия за първия тим на “жълтата подводница”, вкарвайки пет гола.

Прогресът на Торес през последните няколко сезона алармира редица топ клубове от Европа, а Манчестър Юнайтед, един от отборите, които се интересуват от бранителя, заедно с настоящия испански шампион Реал Мадрид.

Манчестър Юнайтед има пет централни защитници в първия отбор в момента – капитанът Хари Магуайър, Виктор Линдельоф, Ерик Байи, Фил Джоунс и Аксел Туанзебе. Сред тях обаче Джоунс не е част от плановете на мениджъра, докато Туанзебе също не е успял да впечатли в първия отбор. В същото време Байи, въпреки че наскоро подписа нов договор, често има проблеми с контузии, докато Линдельоф също се бори с хроничен проблем с гърба този сезон. Прибавете към това неговите грешки в няои от двубоите и не е трудно да се разбере защо Манчестър Юнайтед търси ново попълнение в защита.

Що се отнася до Реал Мадрид, те отчаяно се нуждаят от добавяне на нов защитник за новия сезон сред сериозни въпросителни относно бъдещето на Рафаел Варан, който също е спряган за трансферна цел на Манчестър Юнайтед, както и капитана и легенда на клуба Серхио Рамос, чийто договор с клуба изтича в края на кампанията. Докато Давид Алаба трябва да пристигне в Реал Мадрид със свободен трансфер, друг качествен централен защитник като Торес все още ще бъде полезно попълнеие за Зинедин Зидан на Сантяго Бернабеу.

Изглежда обаче, че Реал Мадрид ще бъде победен от Манчестър Юнайтед в битката за подписа на 24-годишния футболист. Всъщност информацията на El Larguero твърди, че “червените дяволи” водят напреднали преговори за завършване на трансфера на Торес и са на път да приключат сделката преди началото на Европейското първенство.