Манчестър Юнайтед набеляза защитника Факундо Медина от Ланс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед се интересува от Факундо Медина и следи отблизо развитието му в Ланс

Според кореспондента на RMC Sport Сача Таволиери, 21-годишният аржентински защитник Факундо Медина привлича интереса на гиганта от Висшата лига Манчестър Юнайтед. Съобщава се, че “червените дяволи” са сред многото клубове, които се интересуват от Медина, който привлича вниманието заради изявите си в Ланс във френското първенство.

Освен това в доклада се посочва, че докато Манчестър Юнайтед е регистрирал интерес към Медина, той е сред многото имена в техния списък и не е основната им цел в момента. Факундо Медина е централен защитник, но може да играе и вляво на отбраната. 21-годишният футболист се присъедини към Ланс през лятото на 2020 г. и бързо се утвърди в състава на клуба от Лига 1, вземайки участие в 11 от техните 16 мача в лигата през сезон 2020/21 до момента.

21-годишният футболист използва скоростта си, за да играе един срещу един и се включва много добре в атака. Като допълнение към това, Медина има добра точност на подавания – средно над 80%. Бранителят на Ланс обаче е малко по-агресивен и по-често получава жълти картони. Аржентинският защитник обаче може да се разглежда като идеален защитник, който да бъде привлечен в състава на Манчестър Юнайтед.

Оле Гунар Солскяер показа, че иска неговият тим да играе твърдо в защита и отборът може да има нужда от някой като Медина, за да спира нападенията на съперника. В момента на Манчестър Юнайтед им липсва и централен бранител с ляв крак, а добавянето на Медина към техния репертоар ще позволи на Солскяер да възобнови комбинацията от футболисти, които играят с ляв и с десен крак в централната зона на защитата.

По отношение на настоящите опции в състава на Солскяер, Фил Джоунс и Маркос Рохо са замразени и вероятно ще напуснат скоро. Освен Хари Магуайър и Виктор Линделоф, това оставя Манчестър Юнайтед с Аксел Туанзебе и склонния към контузии Ерик Байи като опции в сърцето на отбраната.

Както бе споменато по-горе, Медина не е приоритетна цел за Манчестър Юнайтед в Солскяер в момента. Но няма да е изненада, ако “червените дяволи” отправят оферта за бранителя на Ланс през януари.