Манчестър Юнайтед обмисля да привлече Андре Силва
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че през лятото Манчестър Юнайтед ще се пробва за португалския нападател на Айнтрахт Франкфурт Андре Силва

Според информация на The Sun, грандът от Висшата лига Манчестър Юнайтед ще се опита да подпише със звездата на Айнтрахт Франкфурт Андре Силва през летния трансферен прозорец, ако договорът на Единсон Кавани не бъде подновен от “червените дяволи”.

Кавани пристигна в Манчестър Юнайтед миналото лято със свободен трансфер, след като договорът му с ПСЖ изтече. Уругваецът оказа добро въздействие откакто се присъедини към “червените дяволи” и добави класа към нападението на тима със своя опит и способности за отбелязване на голове. Договорът на 34-годишния нападател обаче изтича в края на настоящата кампания, като все пак Манчестър Юнайтед има възможността да удължи престоя му с още дванадесет месеца. Но възрастта му и скорошните проблеми с травма могат да изиграят роля в решението на “червените дяволи” за бъдещето му. И ако не задействат опцията за удължаване на контракта на Кавани, Андре Силва може да бъде взет със сделка на стойност 30 милиона британски лири. 25-годишният футболист спечели слава в родината си Португалия с отбора на Порто, преди да направи първия си голям трансфер в Милан през 2017 година.

Силва обаче не успя да впечатли в Италия и се премести в Севиля под наем, за да опита да възроди кариерата си. Последва още един среден период, преди да направи трансфер в Айнтрахт Франкфурт през лятото на 2019 г., след което трансферът стана постоянен миналото лято и той се представя страхотно, откакто се присъедини към тима от Бундеслигата.

25-годишният футболист вече е отбелязал 18 гола в 20 мача в германския елит. Докладите по-рано този месец твърдяха, че Манчестър Юнайтед е включил португалския национал в списъка си за трансфери през лятото. Сега на “червените дяволи” може да бъде предложен шанс да го вземат, тъй като Айнтрахт се стреми да генерира средства, за да привлече Лука Йович от Реал Мадрид. Сърбинът се премести в Испания през лятото на 2019 г. и имаше трудна година и половина, преди да се завърне във Франкфурт под наем през януарския трансферен прозорец.