Манчестър Юнайтед със сериозен интерес към Аласан Плеа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед има сериозна нужда от нови попълнения в атака и според немската версия на Sky, “червените дяволи” ще насочат всички усилия към привличането на звездата на Борусия Мьонхенгладбах Аласан Плеа.

27- годишния нападател отбеляза осем гола в 22-та си шампионатни двубоя, преди прекъсването на Бундеслигата. Към тях французинът добави и седем асистенции.

Играчът показа добра форма и се нуждаеше от само 37 секунди за да отбележи, след повече от два месеца принудителна пауза, в събота при гостуването на Айнтрахт Франкфурт. Плеа матира противниковия вратар с красив удар по обратния диагонал, който попадна точно в десния ъгъл на вратата на Айнтрахт.

Според информация на Sky Germany, Юнайтед вече са осъществили първоначален контакт с представители на Плеа, а Оле Гунар Солскяер има отчайваща нужда да освежи атаката си още през това лято.

Ед Уудуърд наскоро призна, че пандемията от коронавирус може значително да засегне финансите на клуба, но според информация на “ESPN” Плеа може да бъде привлечен за не повече от 25 милиона евро, това е значително по-малко от цената на Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд или Муса Дембеле от Лион.

Шансът да се осъществи този трансфер зависи до голяма степен от бъдещето на Одион Игало. Нигериецът направи няколко добри мача, след като пристигна през януарския трансферен прозорец, но едва ли ще остане на “Олд Трафорд”.

30-годишния нападател е решен да остане в Юнайтед, но Оле гледа на него по-скоро като временен вариант и е малко вероятно да се стигне до постоянен трансфер на нигериеца.

Ако Игало се завърне в Китай, привличането на Плеа става почти сигурно, тъй като останалите трансферни цели на клуба – Санчо, Белингам и Джак Грейлиш биха изисквали значително по-голяма инвестиция.