google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" доближиха топ 4 на пет точки, но с два мача повече от Арсенал

Манчестър Юнайтед победи с 3:0 Брентфорд в мача си от 36-ия кръг на Висшата лига. “Червените дяволи” изиграха един от най-добрите си мачове в последно време и заслужено взеха трите точки в продължаващата си битка за влизане в топ 4.

Мачът на “Олд Трафорд” започна по най-добрият начин за домакините, които още в 9-та минута поведоха. Антони Еланга показа страхотен поглед върху играта и намери Бруно Фернандеш, който от близко разстояние не сбърка.

Минута преди почивката Кристиано Роналдо засече подаване в наказателното поле и вкара, но ВАР отмени попадението заради засада.

След паузата португалецът стигна до своя гол в мача. В 61-та минута Рико Хенри направи нарушение в наказателното си поле и Крис Каванау посочи бялата точка, от която CR7 не сгреши.


В 72-та минута беше оформен и крайния резултат. Рафаел Варан беше най-съобразителен при корнер за Юнайтед и заби кълбото в мрежата за първия си гол с екипа на “червените дяволи”.


Така Юнайтед събра 58 точки – на две зад петия Тотнъм и на пет от Арсенал, който е на четвърта позиция и с два мача по-малко.

Брентфорд пък е 14-ти с 40 пункта.