google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" загубиха с 0:1 от Уулвърхямптън на свой терен

Манчестър Юнайтед започна годината с поражение с 0:1 от гостуващия Уулвърхямптън. Единственото попадение в двубоя на „Олд Трафорд“ вкара Моутиньо в 82-ата. Така „вълците“ събраха 28 точки и се изкачиха до 8-ата позиция. „Червените дяволи“ пък остават на 7-ото място с 31 точки.

Фил Джоунс се завърна в игра след дълга пауза извън терените. Последно той игра на 20 януари 2020 година.

Домакините организираха добра атака в 7-ата минута, когато Грийнууд изведе в предни позиции Санчо, който можеше да комбинира с Роналдо, но предпочете да нанесе удар, който бе блокиран.

Пет по-късно Де Хеа се наложи да спасява след изстрел на Поденс, след като Матич сгреши в центъра и даде възможност на „вълците“ да застрашат вратата на испанеца. При последвали корнер топката бе избита към Невеш, който овладя добре и отправи много опасен прехвърлящ удар, но Де Хеа отново се намеси класно и отклони с една ръка.

Уан-Бисака на два пъти опитваше да намери Роналдо в наказателното поле на гостите, като първо в 19-ата португалецът остана под топката, а няколко минути по-късно отново пасът дойде прекалено силен за звездата на Юнайтед.

Ралф Рангник предприе смяна едва в 60-ата минута, когато извади Грийнууд, а на негово място влезе Бруно Фернандеш, а този ход на мениджъра не бе приет добре от феновете на Юнайтед.

Фернандеш обаче бе много близо до това да зарадва привържениците на домакините, след като в 67-ата минута разтресе напречната греда. Малко след това гол на Роналдо бе отменен заради засада.

Четвърт час преди края на редовното време Саис стреля директно от фаул и уцели напречната греда.

В 82-ата Траоре центрира отдясно, Фил Джоунс изби с глава право в Моутиньо, който през няколко играчи прати в долния десен ъгъл за 1:0.

Домакините така и не организираха нещо по-сериозно в половината на Уулвърхямптън и загубиха двубоя от 21-ия кръг на Висшата лига.