Манчестър Юнайтед се прицели в звездата на Ал Ахли
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед следи отблизо халфа на Ал Ахли Алиу Диенг и ще го разузнава в полуфинала на Шампионската лига на Азия

Манчестър Юнайтед има нова трансферна цел и това е халфът на Ал Ахли – Алиу Диенг. Полузащитникът се представя много силно в египетската лига и 23-годишният футболист от Мали ще бъде внимателно наблюдаван от скаутите на Ман Юнайтед предстоящия полуфинал реванш на Шампионската лига на Азия между Ал Ахли и Есперанс Тунис.

“Червените дяволи” вече се обърнаха към федерацията на африканския футбол, като поискаха разрешение да изпратят разузнавачи по време на двубоя през предстоящия уикенд. Мениджърът на тима Оле Гунар Солскяер продължава да търси подкрепления в полузащитата. Манчестър Юнайтед вече гледа напред към бъдещето, особено предвид фактът, че Неманя Матич наближава финалната фаза в кариерата си. Солскяер също иска да добави значителна конкуренция за играчи като Фред, Скот Мактоминей и Пол Погба.

В лицето на Диенг, тимът на Манчестър Юнайтед вижда добра опция за полузащитата. Футболистът направи отлично впечатление в египетската Висша лига. Всъщност халфът е записал 76 участия, откакто се присъедини към Ал Ахли през 2019 г. Диенг е известен преди всичко със своите физически качества. Той може да контролира добре играта в средата на терена, както и да отнема топката. Освен това 23-годишният играч има способност да прави добри подавания напред, след като е регистрирал седем асистенции за Ал Ахли.

Стилът на на игра на Диенг, съчетан с неговата атлетичност, го прави идеален за Висшата лига. Съществуват обаче въпросителни относно липсата му на опит в европейския футбол, както и колко би могъл да струва халфът.

Що се отнася до алтернативите, Манчестър Юнайтед държи под око Джон Макгин от Астън Вила, въпреки че шотландецът е малко вероятно да заиграе на “Олд Трафорд”. Той също така е оценен на 50 милиона британски лири, която може да възпре “червените дяволи”. На доста по-рентабилна цена може да бъде привлечен Алиу Диенг, който преди да заиграе в Ал Ахли се състезава за отбора на МС Алжер (Алжир).