Манчестър Юнайтед се провали у дома срещу Саутхемптън и остана пети
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед завърши наравно 2:2 у дома срещу Саутхемптън в двубой от 35-ия кръг на английската Висша лига. “Червените дяволи” изпуснаха отлична възможност да се изкачат на 3-то място във временното класиране. Саутхемптън стигна до късен изравнителен гол чрез Обафеми в 97-ата минута, с което лиши Юнайтед от място в топ 3 на таблицата.

В 10-ата минута на срещата домакините имаха добра възможност да открият резултата, но Антони Марсиал не успя да се разпише.

Две минути след това Стюърт Армстронг вкара страхотно попадение и даде аванс на “светците”, а с асистенция се отличи Нейтън Редмънд.

Манчестър Юнайтед обаче направи пълен обрат с две попадения между 20-ата и 23-ата минути. Първо Антони Марсиал пусна страхотен пас за Маркъс Рашфорд, който прати топката в мрежата на Алекс МакКарти – 1:1.

Три минути след това Марсиал се разписа след центриране от корнер на Бруно Фернандеш, с което “червените дяволи” направиха пълен обрат.

В 29-ата минута Алекс МакКарти се намеси чудесно при шут на Пол Погба и резултатът остана непроменен.

През второто полувреме Ман Юнайтед имаше няколко шанса да отбележи, но не успя да вкара трето попадение и да реши крайния изход на мача.

Саутхемптън се възползва от това дълбоко в добавеното време. Резервата Майкъл Обафеми се разписа в мрежата на Давид де Хеа в 96-ата минута, с което донесе точката на “светците”.

Със спечелената точка Саутхемптън събра 45 пункта в своя актив като заема 12-ата позиция в класирането. Отборът на Ман Юнайтед пък остана на 5-то място с актив от 59 точки, колкото има и четвъртия Лестър Сити.