Манчестър Юнайтед вади 50 млн. евро, за да привлече Саул Нигес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според информациите Манчестър Юнайтед продължава да се интересува от Саул Нигуес и е готов да предложи до 50 милиона евро, за да го привлече това лято

Според информация на испанското издание La Razon, Саул Нигуес е готов да напусне Атлетико Мадрид през летния трансферен прозорец. Манчестър Юнайтед все още се интересува от испанския национал, но не желае да задейства неговата освобождаваща клауза от 150 милиона евро и ще предложи само до 50 милиона евро за осигуряване на услугите му.

Саул Нигуес се присъедини към академията на Атлетико Мадрид през 2008 г. и впоследствие постигна бърз прогрес при младежите, преди да навлезе в състава на първия отбор през 2012 г. След като направи дебют за мъжкия тим едва на 17 години, испанецът трябваше да изчака до сезон 2014/15, за да се наслади на първата си страхотна кампания в клуба.

Оттогава той не погледна назад и е записал над 300 мача за мадридчани с  43 гола и 18 асистенции. В същото време той продължи да се утвърждава като редовен играч в испанския национален отбор, като напредъкът му привлече вниманието на няколко големи клуба в цяла Европа и най-вече на Манчестър Юнайтед.

Преди летния трансферен прозорец Манчестър Юнайтед отново се интересува от подписа на 26-годишния футболист, а “червените дяволи” може да имат най-добрия си шанс да го вземат от Атлетико. В доклада се твърди, че Саул е готов да напусне “Уанда Метрополитано” след края на тази кампания, което може да предизвика интереса на ухажорите.

В същото време Манчестър Юнайтед отново е в несигурна позиция за бъдещето на Пол Погба и е разумно за тях да търсят възможни алтернативи. В резултат на това гигантите от Висшата лига са свързани с Франк Кеси и други, но Саул е една от най-големите им цели.

Червените дяволи обаче не са готови да платят близо 150 милиона евро, колкото е освобождаващата му клауза, като може да предложат между 35 и 50 милиона евро, за да го вземат от Атлетико Мадрид. Междувременно Атлетико от своя страна изглежда се готви за живот без Саул, а Фабиан Руис е в полезрението им. Що се отнася до Саул, ще бъде интересно да се види дали клубът е готов да приеме оферта до 50 милиона евро за своя футболист.