google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Оле Гунар Солскяер няма да може да рачита на френския национал в предстоящите мачове

Манчестър Юнайтед ще бъде без един от най-добрите си играчи от началото на 2021 година – Пол Погба. Французинът ще пропусне няколко седмици заради контузията в бедрото, която получи в срещата с Евертън (3:3) на “Олд Трафорд” през уикенда.

Новината за травмата на Погба и неговото отсъствие бе потвърдена от мениджъра на “червените дяволи” Оле Гунар Солскяер на пресконференцията преди утрешния 1/8-финален двубой от ФА Къп срещу Уест Хем. Погба е играч на месеца на Манчестър Юнайтед след силните си изяви през януари.

“Това е контузия, която ще му отнеме няколко седмици да се възстанови. Той вече започна да работи с медицинския щаб, за да може да е обратно в игра възможно най-бързо. Разбира се, Пол е много ценен за нас, така че няма да поемаме никакви рискове с него. Със сигурност няма да играе няколко седмици”, заяви Солксяер.

Треньорът на “червените дяволи” говори и за амбицията на тима да спечели ФА Къп, както и за домакинската форма на отбора.

“Винаги се стремим да спечелим трофей. Искаме да спечелим всеки турнир – ФА Къп, Лига Европа, всеки двубой във Висшата лига. Нашата цел е да стигнем до края. През миналия сезон отпаднахме на полуфинала и сега искаме да извървим целия път и да вдигнем трофея. Тъкмо победихме Ливърпул у дома в миналия кръг, така че мисля, че е малко несправедливо да се говори за по-слабата ни форма на “Олд Трафорд”. Отбелязахме три гола срещу Евертън и играхме много добър футбол срещу Саутхемптън при 9:0, така че мисля, че намерихме начина да отбелязваме голове и да създаваме положения и на собствен терен.”