Maне кацна в Мюнхен, подписва с Байерн до часове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Очаква се трансферната сума да бъде 41 милиона евро

Сенегалският ас в атаката на Ливърпул Садио Мане пристигна в Мюнхен, като в следващите часове се очаква да подпише своя контракт с германския шампион Байерн.

Парафирането на сделката трябва да стане след преминаването на задължителните медицински тестове.

Според информации на медиите от Острова и Германия, Байерн ще плати 41 милиона евро на Ливърпул, за да се сдобие с правата върху африканския нападател.

32 милиона от общата сума ще бъде фиксирана, а останалите ще зависят от представянето на Мане и баварците – 5,8 милиони според изявите на играча и 3,2 милиона според отборното представяне.

По време на шестте си сезона на “Анфийлд” Мане записа 269 мача, като в тях реализира 120 гола. С Ливърпул той успя да спечели почти всички възможни трофеи както на домашната, така и на международната сцена.

Между 2019 и 2022 година Мане триумфира с шампионската титла, ФА Къп, Купата на Лигата, Шампионската лига (игра в общо три финала), Суперкупата на Европа и световното клубно първенство.

Нападателят, който през април навърши 30 години, е носил още екипите на френския Метц, австрийския Ред Бул Залцбург и английския Саутхямптън.

Той има 91 мача и 33 гола в националния отбор на Сенегал, с който миналата година спечели Купата на африканските нации.