Марадона на 60! Пожела си край на пандемията и Скудето за Наполи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Аз съм горд, че бях част от Наполи", заяви аржентинецът

Легендата на Аржентина и световния футбол Диего Марадона празнува своя 60-и рожден ден днес. На своя юбилей Дон Диего си пожела пандемията да изчезне, а освен това Наполи да триумфира със Скудетото.

„Не искам нищо за мен, а бих искал тази убийствена пандемия да изчезне. Бих искал коронавируса да остави всички на мира, особено онези бедни държави, хора и деца, които не могат да се защитят“, заяви Марадона пред „Кориере дело Спорт“.

„Иска ми се в Аржентина, както и в толкова страни по света, в които вирусът на глада и липсата на работа вилнеят, да бъдат победени. Наистина сега не мога да говоря за футбол, но бих искал моята Химнасия, след като се върне на терена да спечели титлата след повече от 90 години, както и това, Наполи да триумфира със Скудетото. Постоянно ги следя и ми харесва отборът. Скъпи Гатузо, продължавай по същия начин със своята отдаденост и способност да играеш футбол.“

„Има хора, които се хвалят, че са играли в Барселона, Реал Мадрид и Ювентус, но аз съм горд, че бях част от Наполи. Надявам се, че и сегашните футболисти в тима ще могат да го кажат някой ден“, добави аржентинецът.