Марадона се възстановява бързо, може да го изпишат до дни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Диего иска да се прибере в къщи и сега преценяваме какво може да се направи за изписването му и кога", заяви личният му лекар

Възстановяването на световната футболна легенда Диего Марадона от операция на мозъка върви добре на този етап и има възможност аржентинецът да бъде изписан в следващите няколко дни.

“Диего иска да се прибере в къщи и сега преценяваме какво може да се направи за изписването му и кога. Дон Диего се подложи на интервенция за отстраняване на субдурален хематом- кръвен съсирек в мозъка, който всеки момент можеше да спре притока на кръв. Ще по-говорим по-късно с него и с другите лекари къде е най-добре и къде може да отиде. Мога обаче да кажа, че за момента Диего се справя много добре“, заяви личният лекар на Дон Диего д-р Леополдо Луке пред журналисти в болницата, в която 60-годишният Марадона претърпя операцията.

Бившият играч на Бока Хуниорс, Барселона и Наполи остана в лечебното заведение през уикенда, страдайки от абсинентни симптоми, които са причинени от прекомерната употреба на алкохол в миналото. Хоспитализирането на Марадона беше поредният от притеснителните епизоди относно състоянието на сегашния треньор на първодивизионния аржентински клуб Химнасия и Есгрима. Това не е първият престой на Марадона в последно време. За световния шампион от Мондиал 86 се знае, че още като играч е прекалявал с употребата на алкохол и наркотици.