Мъри докосна Купата и заяви: Искам играчите също да го направят
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мъри желае футболистите му да играят с хладен ум във финала, но съставът на Левски сега се изгражда и е крехък

Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори преди финала на турнира SESAME Купа на България срещу ЦСКА в неделя. Треньорът на “сините” даде пресконференция с наставника на ЦСКА Алън Пардю. Мъри докосна Купата на България, която бе на брифинга и заяви, че играчите му иска също да го направят, спечелвайки трофея.

Мъри коментира, че е нормално да има напрежение в отбора преди големия финал. Той заяви, че при него е малко по-спокойно, тъй като е печелил купи в определени държави. В играчите обаче има предстартова треска.

“Снимката с купата ще изглежда по-добре затова я докоснах. Искам Левски и моите играчи да я докоснат. От най-голямо значение е на терена какво ще се получи и който е по-добър на да спечели. Това е моето желание“, каза Мъри.

Станимир Стоилов заяви, че е наясно със състава за мача. Той заяви, че съперникът е с достатъчно опит. ЦСКА е изиграл над 12 мача в евротурнирите този сезон и имат опитен мениджър.

“Нямал съм разговори с Пламен Андреев. Той е израснал в школата на Левски. Не мисля, че му е нужно успокоение. Те са играли много двубои срещу ЦСКА. Да, нашият противник има повече опит. Пламен обаче е наш кадър и той ще получи своя шанс. Излишните напътствия може да вкарат младия вратар в ненужно напрежение. Той се представи добре в предходните двубои, надявам се да задържи нивото”, коментира треньорът на Левски.

Стоилов отказа да коментира повече темат с главния рефер Никола Попов. Треньорът на “сиите” иска да се говори от днес само за футбол. Мъри има желение футболистите да играят с хладен ум, но съставът на Левски сега се изгражда и е крехък. Специалистът каза също, че при евентуален успех във финала, това ще бъде стъпчица напред.

“Преди много години, решителен двубой за Левски за влизане в групите на Лига Европа срещу Оксер – пази Ники Михайлов. Нямам съмнения, че Пламен трябва да е на вратата. Една победа и една загуба не са решаващи за развитието на нашия клуб. Аз мисля за развитието на клуба и когато става въпрос за Левски, още по-лесно взимам решенията”, заяив Мърви отново по темата с вратаря.

Треньорът на “сините” заяви също, че не се притеснява, че има много малди играчи, а се радва от това. Той е горд, че двама от играчите заминават за финалите на Европейското първенство.

 

Снимка: Startphoto.bg